BAKER TVH ®

Home BAKER TVH ®

BAKER TVH®

Baker je del sveta, ki nas obkroža. Najdemo ga v naših domovih, na delovnih mestih, v šolah in v transportnih sredstvih tako v obliki kompleksnih proizvodov kot obrtniških izdelkov.

 

Uporaben je v računalniški in drugih industrijah, iz njega so izdelani tako majhni okraski kot veliki spomeniki.

Z lahkoto ga spregledamo, a baker je med nami. Je nadvse odporen, trajen in ga je mogoče reciklirati. Dobro prevaja toploto in električno energijo. To so lastnosti, zaradi katerih ostaja ta kovina nadvse pomemben material pri izgradnji in napredku civilizacije.

Baker

Naši ulitki iz prečiščenega bakra TVH® TV ETP so kasneje oblikovani v sestavne dele v industrijskih panogah, ki proizvajajo osnovne proizvode za široki trg.
Ker je odličen prevodnik, je baker ključnega pomena za proizvodnjo in distribucijo električne energije. Na področju telekomunikacij je najpogosteje uporabljena surovina za proizvodnjo telefonskih kablov in igra pomembno vlogo pri razvoju novih tehnologij hitrih prenosov, posebej pri razvoju širokopasovnih povezav.
Baker nam je bližje, kot si mislimo, bodisi v surovem stanju ali kot sestavni del ene od številnih zlitin. Pojavlja se v kovancih, kuhinjskih pripomočkih, nakitu, umetnosti, dekorju, kozmetičnih pripomočkih, barvah, glasbenih instrumentih, oblačilih …

Ključno vlogo igra baker na področju transporta. Najdemo ga v avtomobilih, vlakih, letalih, ladjah in vesoljskih plovilih, tako v pogonskih agregatih kot v elektronski opremi in električnih sklopih.
Lastnosti, kot so dobra toplotna prevodnost, visoka odpornost proti koroziji in odsotnost magnetizma, mu omogočajo prisotnost v zlitinah za proizvodnjo specialnih strojnih elementov in sestavnih delov za številne industrijske procese.

Standardno zlitino

Traid Villarroya

Neferno kovine

TVH® TV-ETP (Cu-ETP)

Tehnični podatki

Za več informacij priporočamo, da pobrskate po razdelku Prenosi iz zgornjega menija ali si iz njega prenesete potrebne informacije. Da bi vam olajšali iskanje, smo za vas pripravili spodnje pdf datoteke, ki jih stranke najpogosteje prenesejo iz naših podatkovnih zbirk:

Za več informacij se obrnite na nas